Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: це були найкращі за організацією вибори в Україні


Організація цьогорічних парламентських виборів була найкращою за всю історію незалежності України, заявив сьогодні на засіданні уряду прем’єр Микола Азаров.

За його словами, на 95% округів спостерігачі охарактеризували вибори як зразкові. «І лише в декількох округах виникли, на превеликий жаль, конфліктні ситуації», – додав голова українського уряду.

Азаров наголосив, що окремі «штучно створені конфлікти» в деяких округах є недостатньою підставою для звинувачень на адресу влади. За його словами, «жодному з округів, де виникли конфлікти, представники Партії регіонів не були ані головами, ані заступниками, ані секретарями комісій».

«Конфліктують між собою переважно кандидати від опозиції та самовисуванці. Тож які можуть бути претензії до влади? Ніяких. Це я офіційно та категорично заявляю», – заявив він.

Азаров наголосив, що на проведення перевиборів у країні немає грошей, і вони можуть становити загрозу демократії в Україні.

«Це пряма загроза демократії в Україні. Де гарантія, що опонентам сподобаються результати повторного голосування? Де гарантія, що не виникне бажання втретє або вчетверте і так до безкінечності?», – сказав голова уряду.

5 листопада ЦВК ухвалила постанову про неможливість встановити достовірні результати виборів у п’яти одномандатних виборчих округах. Вчора Верховна Рада ухвалила постанову, в якій рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори у цих округах.
XS
SM
MD
LG