Доступність посилання

ТОП новини

«Беркут» забезпечував порядок на ОВК № 197 у Каневі – МВС


Сьогодні о 5:00 ранку працівники міліції забезпечили безперешкодне вивезення виборчих протоколів із будівлі окружної виборчої комісії № 197 у Каневі. Про це повідомляє прес-служба управління МВС України в Черкаській області.

За повідомленням, вчора ввечері до Канівського міського відділу міліції звернувся голова окружкому № 197, який заявив про те, що група осіб на чолі з народним депутатом України фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрієм Шевченком перешкоджає роботі виборчої комісії. Для забезпечення громадського порядку до приміщення окружної виборчої комісії направили співробітників спецпідрозділу «Беркут».

«7 листопада о 5:00 співробітники спецпідрозділу «Беркут» створили живий коридор і дозволили голові ОВК № 197 разом із двома членами комісії безперешкодно зайти до приміщення комісії та забрати протоколи за результатами голосування за партійними списками, щоб відвезти їх до ЦВК. Силового протистояння між співробітниками спецпідрозділу «Беркут» і громадянами не було. По допомогу до лікарів ніхто з присутніх не звертався», – кажуть у міліції.

При цьому в МВС заявили, що пізніше, під час повернення співробітників спецпідрозділу «Беркут» до Канівського міськвідділу в службовому автобусі, їх обігнав автомобіль, водій якого почав перешкоджати рухові автобуса й відтак скоїв із ним зіткнення. «За фактом ДТП склали адміністративний протокол. Унаслідок ДТП потерпілих немає», – наголошується в повідомленні.

«Близько 6:00 ранку 30 осіб на чолі з народним депутатом Шевченком і кандидатом у народні депутати України Леонідом Даценком незадоволені прибули до приміщення Канівського МВ УМВС у Черкаській області й досі проводять пікетування», – розповіли правоохоронці.

За даними сайту ЦВК, оприлюдненими в понеділок вранці, за результатами опрацювання даних 100% протоколів в електронному вигляді за самовисуванця Богдана Губського проголосували 35,65% виборців, за представника ВО «Батьківщина» Даценка – 31,82%.

За результатами паралельного підрахунку голосів в окрузі № 197, кандидат від опозиції Даценко переміг Губського.
XS
SM
MD
LG