Доступність посилання

ТОП новини

У світі вітають переобрання Обами


Європейський Союз привітав переобрання Барака Обами на другий термін на президентських виборах в США. Про це йдеться у заявах лідерів Європейського Союзу, розповсюджених сьогодні зранку.

Так, президенти Європейської ради Герман Ван Ромпей та Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу в спільній заяві наголосили, що США залишається ключовим стратегічним партнером Європейського Союзу. Вони також висловили сподівання на продовження тісної співпраці з президентом Обамою щодо подальшого посилення двосторонніх зв’язків та спільних відповідей на глобальні виклики, в тому числі в сфері безпеки та економіки.

Зі свого боку, канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що розраховує на подальшу співпрацю з Бараком Обамою в питанні «стабілізації трансатлантичних відносин».

Президент Ізраїлю Шимон Перес висловив переконання, що Обама «робитиме все, що може», щоб зменшити загрозу з боку іранської ядерної програми.

Речник російського президента заявив, що Володимир Путін позитивно оцінив перемогу Обами над республіканцем Міттом Ромні і вже послав йому вітальну телеграму.

Президенти Афганістану і Пакистану Хамід Карзай і Асіф Алі Зардарі також привітали американського президента з переобранням і висловили сподівання на розширення зв’язків між своїми країнами і США.

«Теплі вітання» президентові Обамі висловив і генсекретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен. Він наголосив на «видатних» успіхах Обамі в зміцненні євроатлантичних зв’язків.

Британський прем’єр Дейвід Камерон заявив, що очікує продовження співпраці з Обамою.

Президент Франції Франсуа Олланд наголосив, що перемога Обами над республіканцем Міттом Ромні є сигналом того, що Сполучені Штати будуть активно залучені до міжнародних питань. За його словами, перемога Обами «є важливим моментом для США і для всього світу».

До привітань новообраного президента США приєднався і Далай-Лама. За його словами, Обама доклав «серйозних зусиль для того, щоб жити… відповідно до довіри, яку йому висловив американський народ».

А головна опозиційна Сирійська національна рада висловила сподівання на те, що вирішення конфлікту в Сирії буде серед головних питань у порядку денному Обами.
XS
SM
MD
LG