Доступність посилання

ТОП новини

При владі зараз бандити – комуніст Кілінкаров (ФОТО, ВІДЕО)


Луганські комуністи звинуватили владу у фальсифікаціях
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Луганські комуністи звинуватили владу у фальсифікаціях

Луганськ – Комуністи Луганська у середу провели мітинг з нагоди 95-ї річниці Жовтневої революції. На ньому представники КПУ звинуватили Партію регіонів у виборчих фальсифікаціях. У 1917 році пролетарський Луганськ став одним із перших міст, де більшовикам вдалося прийти до влади. І навіть за часів незалежності України Луганщина вважається опорою КПУ. В Луганській області на цих виборах комуністи, за офіційними даними, здобули чверть голосів виборців, посівши після регіоналів друге місце.

Театральна площа міста. 10-а година ранку. Кілька сотень луганців, переважно пенсіонерів, зібралися на традиційний мітинг, присвячений жовтневим подіям 1917 року. Дехто з присутніх тримав червоні прапори та плакати з написами «Країну ­– народові, владу – комуністам», «Земля – селянам, фабрики – робітникам».

На мітингу виступив народний депутат від КПУ Спиридон Кілінкаров. Спочатку він подякував луганцям за підтримку на виборах і одразу заявив: результати волевиявлення були сфальсифіковані владою.
В Луганській області за Партію регіонів проголосувало не більше від однієї третини жителів. 6% жителів проголосувало вдома під дулом пістолета, під тиском голів адміністрацій
Спиридон Кілінкаров

«Я стверджую: в Луганській області за Партію регіонів проголосувало не більше від однієї третини жителів області. 6% жителів проголосувало вдома під дулом пістолета, під тиском голів адміністрацій, голів селищних рад, під тиском тих людей, які взяли в оренду їхню землю. Людей фактично змусили проголосувати за цю збанкрутілу владу»,заявив Спиридон Кілінкаров.

Луганські комуністи оголосили про збір підписів за відставку голови Луганської облдержадміністрації Володимира Пристюка.

«При владі зараз бандити, кримінальні елементи», – сказав Кілінкаров і в цьому контексті розповів, що напередодні ввечері невідомі підпалили автомобіль засновника луганської газети «Наш вибір». Це видання друкувало і розповсюджувало агітаційні матеріали на підтримку комуністів.

Інцидент з підпалом автомобіля в міліції підтвердили. Як розповіла Радіо Свобода прес-секретар обласного управління МВС Тетяна Погукай, власник автомобіля Toyota Prado Андрій Зав’ялов сам виявив загоряння і сам загасив вогонь. За даними міліції, автомобіль постраждав не сильно.

«При огляді співробітниками міліції автомобіля встановлено, що бічне скло розбите. Усередині салону була пляшка із залишками рідини. Трохи обгоріли сидіння і трохи пошкоджена передня панель. За даним фактом порушено кримінальну справу», – повідомила Тетяна Погукай.

Комуністам запропонували зайнятися роботою

Відреагував на заяви комуністів і голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк. На його думку, замість того, щоб відразу після виборів почати реалізацію своїх обіцянок та займатися реальною роботою, луганські комуністи продовжують виборчу кампанію.

А заяву про підпал автомобіля співзасновника газети «Наш вибір» очільник Луганської області назвав «черговим приводом для комуністів створити інформаційний привід».

За даними ЦВК, на жовтневих виборах до Верховної Ради у Луганській області КПУ посіла друге місце, за неї проголосувало понад 25 відсотків виборців. Більше голосів комуністи набрали лише у Севастополі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG