Доступність посилання

ТОП новини

Голова місії ПАРЄ: Україна вже живе при авторитаризмі


Голова спостерігачів від ПАРЄ, голова групи соціалістів у ПАРЄ Андреас Ґросс заявляє, що Україна вже перебуває під авторитарною владою. Про це він сказав в інтерв’ю «Українському тижню».

«Те, як правляча партія нехтує автономністю держави, а інтереси великого капіталу домінують у виборчому законодавстві та політиці, і те, як загальний інтерес забуто на користь окремих приватних економічних інтересів, – усе це ознаки факту, який уже існує, а не з’явиться колись у майбутньому», – пояснив Ґросс.

На запитання, як змінився характер і хід парламентської кампанії в Україні від останніх виборів 2007 року, голова місії спостерігачів від ПАРЄ відповів: «Якщо хочете короткий підсумок, то скажу: ми стали свідками тенденції до нарощення авторитаризму».

«Сьогодні олігархи й гроші мають іще більше влади, ніж 2007-го, вони контролюють державну сферу», – відзначив голова місії спостерігачів ПАРЄ, додавши, що поправки до виборчого законодавства посилили їхній вплив та позиції на цьогорічних виборах.

За словами Ґросса, «гроші стали ще сильнішими і впливовішими, а громадяни почуваються витиснутими на маргінес і ще дужче усунутими від процесу. Набагато більше людей, ніж у 2007 році, не впізнають свого вибору в парламенті, обраному в жовтні 2012-го».
XS
SM
MD
LG