Доступність посилання

ТОП новини

Обвинувачений в терактах у Дніпропетровську заявляє про тиск під час слідства


Віктор Сукачов у залі суду
Віктор Сукачов у залі суду
Головний обвинувачений в терактах у Дніпропетровську політолог Віктор Сукачов заявляє про фізичний і психологічний тиск на нього й інших обвинувачених під час слідства. Про це він заявив у четвер під час попереднього слухання справи в Індустріальному суді Дніпропетровська.

За словами Сукачова, в матеріалах справи є заява обвинуваченого Дмитра Реви про фізичний і психологічний тиск під час слідства, яка була проігнорована прокуратурою. Водночас він повідомив, що сам теж неодноразово заявляв про психологічний тиск з боку працівників СБУ, однак ці заяви теж проігноровані.

«Наскільки я розумію, порушення частини 3 статті 22 Кримінально-процесуального кодексу, тобто наявність фізичного або психологічного тиску під час досудового слідства, є достатнім фактором, щоб відправити справу на дорозслідування», – сказав Віктор Сукачов.

За його словами, справа щодо нього та Віталія Федоряки має бути відправлена на дорозслідування, а справа щодо Дмитра Реви та Льва Просвітніна – закрита, «оскільки в їхніх діях немає жодного складу злочину» і «всі звинувачення базуються винятково на трактуванні органами досудового слідства».

Суддя пішла в дорадчу кімнату, щоб розглянути клопотання обвинуваченого і адвокатів.
XS
SM
MD
LG