Доступність посилання

ТОП новини

Двоє з чотирьох обвинувачених у теракті в Дніпропетровську провини не визнають – адвокати


Обвинувачений у терактах в Дніпропетровську Віктор Сукачов
Обвинувачений у терактах в Дніпропетровську Віктор Сукачов
Двоє з чотирьох обвинувачених у теракті в Дніпропетровську не визнають своєї провини. Про це Радіо Свобода повідомили адвокати обвинувачених.

Адвокати двох обвинувачених, які проходять у справі як пособники, Дмитра Реви і Льва Просвірніна, повідомили Радіо Свобода, що їхні підзахисні сподіваються довести в суді свою непричетність до скоєння вибухів.

«Мій підзахисний не визнавав вини у ході проведення досудового слідства, давав правдиві й послідовні свідчення. У подальшому, я думаю, його невинність буде доведена повністю», – сказав, зокрема, Радіо Свобода адвокат Дмитра Реви Віталій Погосян.

Водночас адвокат обвинуваченого дніпропетровського політолога Віктора Сукачова, який проходить у справі як організатор, Олександр Шишкін заявив, що його підзахисний частково визнав свою провину. В якій саме частині, адвокат сказати не зміг.

«В чому саме він визнає свою провину, я не можу сказати, бо між мною і дружиною Сукачова була укладена угода тільки 5 листопада і я матеріали справи ще не дивився і не бачив. Це можна буде сказати тільки далі. Я з ним в же розмовляв. Якби він не визнавав, то і прокурори б сказали, що він не визнає», – сказав Радіо Свобода адвокат.

Вчора сторона обвинувачення повідомила, що четвертий обвинувачений у здійсненні терактів Віталій Федоряк визнає свою провину повністю. Адвокатів у Федоряка немає. Йому обіцяють призначити громадського захисника.

Індустріальний районний суд Дніпропетровська призначив розгляд справи по суті на 27 листопада. У прокуратурі області поінформували, що суд відбуватиметься у відкритому режимі. Там також категорично відкинули учорашні звинувачення Віктора Сукачова в тиску на нього під час слідства.

27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина (в тому числі 10 підлітків), 26 з них були шпиталізовані. Всі вибухові пристрої були закладені в бетонні урни.
XS
SM
MD
LG