Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк ініціює консультації опозиціонерів про відмову від мандатів


Голова ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк ініціює консультації опозиційних сил щодо відмови від депутатських мандатів і проведення дострокових парламентських і президентських виборів.

Як повідомляє прес-служба партії «Фронт змін», про це Яценюк сказав у Київському апеляційному адміністративному суді, який відмовив кандидатові в депутати Аркадієві Корнацькому в задоволенні позову про скасування постанови ЦВК, яка визнала неможливим встановити результати голосування за округом № 132.

«Після цих так званих судових рішень можна чітко сказати: в країні немає Конституції і її гаранта, закону і справедливого суду, Центральної виборчої комісії і права на захист вибору мільйонів українців. Вважаю за необхідне розпочати політичні консультації з членами нашої майбутньої фракції та з нашими політичними партнерами ВО «Свобода» та партією УДАР щодо відмови від мандатів і вимоги дострокових парламентських президентських і виборів», – сказав Яценюк.

Суд уже втретє відхилив позов «Батьківщини», яким вона вимагала скасувати рішення Центрвиборчкому про неможливість встановити результати голосування у 5 округах.

Аналогічне рішення суд ухвалив в округах № 94 у Київській, № 194 у Черкаській областях.
XS
SM
MD
LG