Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Тбілісі залишив під вартою екс-міністра оборони на період слідства


Засідання суду проходило на тлі акції протесту, яку організували перед будівлею активісти колишньої правлячої партії
Засідання суду проходило на тлі акції протесту, яку організували перед будівлею активісти колишньої правлячої партії
Тбіліський міський суд 9 листопада обрав попереднє ув’язнення як запобіжний захід колишньому міністрові внутрішніх справ і оборони Грузії Бачо Ахалаї на період слідства у справі про перевищення посадових повноважень і незаконне позбавлення волі.

Для ще двох обвинувачених у цій справі – начальника Об’єднаного штабу Збройних сил Грузії Ґіорґі Каландадзе і командира 4-ї бригади Міністерства оборони Зураба Шаматави – суд задовольнив клопотання захисту і обрав звільнення під заставу. Розмір застави для кожного визначив в 20 тисяч ларі (майже 100 тисяч гривень).

Засідання суду проходило на тлі акції протесту, яку організували перед будівлею активісти колишньої владної партії.

Раніше цього ж дня держміністр Грузії з питань інтеграції до європейських та євроатлантичних структур Алексі Петріашвілі повідомив журналістам, що
візит військового комітету НАТО до Грузії, запланований на кінець листопада, відклали у зв’язку з відсутністю на місці начальника Об’єднаного штабу Збройних сил Грузії.

«Це природно, поки між урядом і тим, від кого залежить призначення начальника Об’єднаного штабу, не буде досягнута домовленість. Сподіваюся, що буде схвалене компромісне рішення. Після цього, оскільки приймаючою стороною військового комітету НАТО є Об’єднаний штаб, і відбудеться візит делегації альянсу», – цитують грузинські ЗМІ держміністра.
XS
SM
MD
LG