Доступність посилання

ТОП новини

Два кандидати від опозиції не згодні з повторними виборами у проблемних округах


Кандидати від опозиції в мажоритарних округах №№ 94, 132, 194, 197 і 223 обурені рішенням Центрвиборчкому щодо повторних виборів і відзначають незаконність дій ЦВК, повідомляє сайт видання «Дзеркало тижня», DT.UA.

За інформацією видання, з 5 кандидатів двоє − член ВО «Батьківщина» Микола Булатецький (194-й округ, Черкаси) та висуванець Об’єднаної опозиції, член ВО «Батьківщина» Леонід Даценко (197-й округ, Канів) − категорично не згодні на переголосування.

Член партії «Фронт змін», кандидат Об'єднаної опозиції Віктор Романюк (94-й округ, Обухів) вважає, що ЦВК своїм рішенням продемонструвала некомпетентність і недбале ставлення до виконання службових обов'язків.

«Навіщо проводити повторні вибори в 94-му окрузі, якщо результат виборів відомий? Є всі протоколи дільничних виборчих комісій і всі бюлетені», − заявив Романюк. Однак на запитання щодо наміру взяти участь у повторних виборах кандидат запевнив: «Інакше й бути не може, буду йти до перемоги».

Член ВО «Батьківщина» Аркадій Корнацький (132-й округ, Первомайськ) заявив, що в його окрузі немає ніяких перешкод для оголошення переможця виборів.

«ЦВК має лише виконати те, що прописано на такий випадок в законі: через неможливість окружної виборчої комісії забезпечити встановлення підсумків голосування ЦВК зобов'язана взяти функції ОВК на себе. Тобто взяти протоколи дільничних виборчих комісій і підсумувати цифри, які в них стоять» , − наголосив він.

«Я не тільки не боюся повторних виборів, а й обов'язково візьму в них участь. Але переконаний: перевибори − це спроба влади легалізувати беззаконня», – заявив Корнацький.

Член ВО «Батьківщина» Микола Булатецький (194-й округ, Черкаси) заявив, що для повторних виборів його окрузі просто немає підстав.

Висуванець ВО «Свобода» Юрій Левченко (223-й округ, Шевченківський район Києва) повідомив, що готовий «брати участь і перемагати, якщо не з першої спроби, то з другої».

ЦВК 5 листопада ухвалила постанову про неможливість встановити результати голосування на виборах у п’яти одномандатних округах, №№ 94, 132, 194, 197 і 223, і закликала Верховну Раду призначити в них повторні вибори. 6 листопада Верховна Рада України натомість рекомендувала самій ЦВК призначити повторні вибори у цих одномандатних округах.
XS
SM
MD
LG