Доступність посилання

ТОП новини

Герої спортивного тижня: Кличко, «Металіст» і збірна України з футзалу


Спортивний тиждень, що добігає кінця, приніс українським уболівальникам різноманітні новини – погані більше стосувалися футболу (хоча й тут знайшлося місце для ложки меду), добрі – інших видів спорту. Перемогами потішили боксер Володимир Кличко і збірна України, яка продовжує участь у чемпіонаті світу з футзалу.

Український чемпіон світу з боксу у важкій вазі Володимир Кличко в суботу відносно легко здолав опір польського суперника Маріуша Ваха. Підготовка Володимра відбувалася на тлі повідомлень про смерть його багаторічного американського тренера Емануеля Стюарда, і бій з Вахом українець присвятив пам’яті наставника.

Поєдинок хоч і протривав усі 12 раундів, та після його завершення не було жодних сумнівів у тому, чию руку підніме догори рефері. Таким чином, 36-річний Кличко захистив усі свої титули за версіями IBF, WBO та WBA.

Скептики, звісно, можуть говорити про те, що брати Клички обирають собі в суперники «мішки для биття», та при цьому найчастіше не вказують, а кого саме з опонентів уникають українські чемпіони.

Зараз серед імовірних претендентів на лаври називають росіянина Олександра Повєткіна. Раніше один із російських героїв Микола Валуєв відмовився від бою з Віталієм Кличком, мовляв, уже «пішов на пенсію». Перед тим Валуєв програв британцеві Дейвіду Хею, який згодом, у 2011 році був битий Володимиром Кличком.

Футзал: українці у вісімці найкращих у світі

Збірна України з футзалу (футболу у закритих приміщеннях) вийшла до чвертьфіналу чемпіонату світу, що триває у Таїланді.

В 1/8 фіналу українці здолали опір японських суперників. Уже після першого тайму «синьо-жовті» вели перед з рахунком 6:0.

По перерві головний тренер Геннадій Лисенчук став випускати резервістів, і в середині другого тайму японці швидко забили три м’ячі. Остаточний рахунок матчу – 6:3 на користь українців.

У чвертьфіналі «синьо-жовті» зустрінуться з командою Колумбії, яка в 1/8 фіналу була сильнішою за іранців – 2:1.

На попередній стадії змагань українці переграли команди Таїланду і Коста-Рики та зіграли внічию з парагвайцями.

Єврокубки: «Металіст» – світла пляма

Після кількох успішних тижнів у футбольних єврокубках українські клуби дещо пригальмували – цього разу одна перемога і одна нічия на чотирьох представників.

Донецький «Шахтар» класно грав у Лондоні проти «Челсі», але «дитячі» помилки в захисті не дозволили зберегти навіть нічию – 2:3. Українським уболівальникам прикро, що останній гол господарі стадіону «Стемфорд Бридж» забили вже на останніх секундах зустрічі – нічия набагато справедливіше відбивала хід подій на полі.

Попри поразку, гірники залишилися першими в групі Е, хоч і мають тепер із «Челсі» по сім очок. Шість балів має «Ювентус», з одним залишився данський «Норшеллан». Саме в Данії «Шахтар» може оформити вихід з групи – якщо 20 листопада в гостях переможе чемпіона цієї країни.

Київське «Динамо» вдома провело напружену зустріч із «Порту», яка завершилася без забитих м’ячів. Після цього матчу динамівці фактично втратили можливість вийти з групи А до плей-оф у Лізі чемпіонів, натомість збільшили шанси навесні зіграти у Лізі Європи. «Порту» з 10 очками вже вийшов до наступної стадії головного клубного турніру континенту, французький ПСЖ (9 балів) майже виконав це завдання, українське «Динамо» (4 очки) випереджає хорватських одноклубників (0 очок) у боротьбі за третє місце.

«Дніпро» в Лізі Європи у гостях в італійського «Наполі»не зміг нічого протиставити генієві уругвайського форварда Едінсона Кавані, який відзначився у воротах дніпропетровців чотири рази. Лідери групи F спромоглися лише на два голи – 2:4. Попри поразку, «Дніпро» має непогані шанси залишитися першим (у нього зараз 9 очок). «Наполі» став другим (6 балів), на третій позиції – голландський ПСВ (4 очки), який несподівано поступився шведському АІКу (в цієї команди також стало 4 очки).

Єдиний український переможець цього тижня – «Металіст». Харків’яни виграли у норвезького «Русенборга» (3:1) і разом з німецьким «Байєром» (в обох команд по 10 очок) за два тури до фінішу групового турніру оформили вихід до наступної стадії. У Харкові 22 листопада ці команди розіграють перше місце у квартеті К.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG