Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Левченко: прокуратура зацікавилася імовірними фальсифікаціями на окрузі № 223


Журналісти "спортивного вигляду" на ОВК 233
Журналісти "спортивного вигляду" на ОВК 233
Прокуратура розпочала розслідування імовірних фальсифікацій на окрузі № 223 у Києві, де за мандат депутата Верховної Ради змагалися кандидат від ВО «Свобода» Юрій Левченко та самовисуванець Віктор Пилипишин.

Про це Юрій Левченко написав на своїй сторінці у Facebook.

«Прокуратура заворушилася. Вчора приходили до ОВК, брали пояснення у всіх членів і мого представника. Шукали контакти членів відповідних дільничних комісій. Попросили скинути скани протоколів з «перерахованих» ділянок. Потім десь о 21:00 передзвонили і попросили привезти копії, тому що будуть працювати всю ніч. Копії передав їм десь о 23:30. Також передали їм всі відеоматеріали по ділільницях 800987 і 801004. Решту готуємо і також незабаром передамо», – написав він.

На сервері ЦВК у п’ятницю з’явилися дані після підрахунку 100% протоколів дільничних комісій на окрузі № 223. Окружна виборча комісія підрахувала, що за Пилипишина віддали свої голоси 27468 виборців, його опонент здобув підтримку 27026 виборців.

Після рішення суду в окрузі № 223 відбувався перерахунок голосів на окремих дільницях.

Виявилося, що частина бюлетенів, які дільничні комісії зарахували на користь Левченка, під час перерахунку голосів мають дві позначки. Зокрема, у четвер зранку з’ясувалося, що на одній з дільниць зіпсованих бюлетенів на 324 більше, ніж вказано в протоколі дільничної комісії.

Мажоритарний округ № 223 фігурує у списку тих п’яти округів, на яких Центральна виборча комісія вважає неможливим встановлення результатів виборів і просить Верховну Раду ухвалити рішення про проведення повторного голосування.
XS
SM
MD
LG