Доступність посилання

ТОП новини

Сирійські опозиціонери утворили коаліцію для повалення режиму Асада


Сирійські опозиційні групи об'єдналися, щоб повалити режим Башара Асада. Про це заявили учасники переговорів, які завершилися в неділю у Катарі.

На посаду керівника нової коаліції був обраний колишній імам знаменитої мечеті Омейядів у Дамаску Муаз аль-Хатіб. Його заступниками стали ініціатор створення опозиційного об’єднання Ріад Сейф і жіноча активістка Сухейр аль-Атассі.

«Є загальна згода, що місця для переговорів з режимом Асада немає. З ініціативи Ріада Сейфа внесені багато зауважень для участі в коаліції інших опозиційних сил. Керівництво Сирійської національної ради, зробивши кілька зауважень, погодилися підписати остаточний текст угоди», – сказав колишній лідер сирійського «Мусульманського братства» Алі Садреддін аль-Байануні.

Нова група називатиметься Сирійською національною коаліцією опозиційних і революційних сил. Дотепер провідна опозиційна сила – Сирійська національна рада піддавалася критиці на Заході за відсутність належного представництва людей, які безпосередньо в Сирії ведуть боротьбу з режимом президента Башара Асада.
XS
SM
MD
LG