Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція звернеться до Європейського суду з прав людини через «округ Засухи»


Опозиція звернеться до Європейського суду з прав людини через порушення прав виборців в Україні. Про це заявила Ірина Кацика, представник кандидата в депутати Верховної Ради від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» в мажоритарному окрузі № 94 Володимира Романюка.

За її словами, в Україні всі законні методи боротьби за право людей обирати вже вичерпані, повідомляє «Українська правда».

«Було порушення норм Конституції, люди не змогли реалізувати свій голос, порушено право обирати і бути обраним кандидата Романюка, бо там, де він більше за все набрав голосів, вибори визнали недійсними», – сказала Ірина Кацика.

Київський апеляційний адміністративний суд у неділю відмовився задовольнити апеляцію «Батьківщини» та 69 виборців про скасування постанови окружної виборчої комісії № 94, якою вона визнала недійсним голосування на 27 дільницях.

Таке рішення колегії суддів оголосив головуючий суддя Володимир Кузьменко. До колегії також входили судді Степанюк і Василенко.

9 листопада аналогічне рішення ухвалив Окружний адміністративний суд Києва.

4 листопада ОВК № 94 оголосила переможцем кандидата від Партії регіонів Тетяну Засуху. Округ № 94 є серед тих п’яти, в яких Центральна виборча комісія вважає неможливим встановити результати виборів.
XS
SM
MD
LG