Доступність посилання

ТОП новини

Канада стурбована відсутністю прозорості під час підрахунку голосів на виборах в Україні


Канада стурбована відсутністю відкритості і прозорості під час підрахунку голосів на парламентських виборах в Україні. Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Джона Берда і міністра міжнародного співробітництва Джуліана Фантіно, зробленій 11 листопада.

«На жаль, це останнє в серії порушень упродовж виборчої кампанії, і це підтверджує інформацію про те, що парламентські вибори в Україні не були на висоті законних демократичних очікувань українського населення», – йдеться в заяві, розміщеній на сайті МЗС Канади.

Також Канада закликає виборчі органи і лідерів усіх політичних партій поважати волю мільйонів українців, які намагалися реалізувати свої демократичні права і почути їхні голоси, віддані за ту чи іншу партію, заявили міністри.

«Канада продовжуватиме уважно стежити за подіями в Україні і з нетерпінням чекає остаточних висновків, які канадська місія і місії інших незалежних спостерігачів за виборами представлять найближчими тижнями», – сказано в заяві.

Канада відправила 500 спостерігачів для моніторингу виборів і рішуче підтримує народ України, який прагне побудувати країну на основі цінностей свободи, демократії, поважання прав людини і верховенства закону, наголошується в заяві.
XS
SM
MD
LG