Доступність посилання

ТОП новини

Грузія та ЄС планують завершити переговори щодо угоди про асоціацію у 2013 році


Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і прем’єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі.
Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і прем’єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі.
Грузія та Європейський Союз планують завершити переговори щодо угоди про асоціацію в 2013 році, повідомляє УНІАН. Про це заявив сьогодні президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу після зустрічі з прем’єр-міністром Грузії Бідзіною Іванішвілі.

«ЄС залишається відданим прогресу в політичній асоціації та економічній інтеграції. Кращий шлях досягти цього – завершити переговори про угоду про асоціацію, включаючи глибоку та всебічну зону вільної торгівлі», – сказав Баррозу.

«Ми сподіваємося, що шлях торговельних реформ у країні дасть нам можливість завершити переговори вчасно, до саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі в 2013 році», – додав він.

Президент Єврокомісії також привітав Іванішвілі з перемогою і висловив переконання у тому, що той факт, що для свого першого після парламентських виборів закордонного візиту Іванішвілі обрав Брюссель, засвідчує чітке бажання Грузії рухатися у напрямку європеїзації. Баррозу також закликав усі політичні сили Грузії продовжувати конструктивний діалог і наголосив на тому, що новій владі Грузії варто уникати вибіркового правосуддя.

На парламентських виборах у Грузії 1 жовтня опозиційні політичні сили отримали перемогу. Президент Михаїл Саакашвілі визнав поразку своєї партії на виборах.
XS
SM
MD
LG