Доступність посилання

ТОП новини

Результати парламентських виборів були сфальсифіковані у 7 або 8 округах – КВУ


Результати виборів народних депутатів України були сфальсифіковані у 7 або 8 округах, тоді як про перевибори йдеться лише у п’яти округах. Про це заявив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко. За його словами, у 90% округів результати не були дуже спотвореними і відповідали волевиявленню виборців. Водночас, на близько 20 проблемних округах, переконаний Черненко, відбувалися свідоме зволікання з підрахунком голосів та порушення в роботі окружних виборчих комісій.

Він додав, що, за оцінками КВУ, результати голосування все-таки були сфальсифіковані у 7-8 округах, тоді як про перевибори йдеться лише у п’яти з них: №№94, 132, 194, 197 та 223. Зокрема, Черненко вважає, що в 11 та 14 округах Вінницької області результати голосування також були сфальсифіковані, хоча ЦВК цього не визнала.

«Ці перевибори в 5 округах – це, звичайно, крок назад в демократичності українських виборів, тому що там треба було просто нормально, чесно підбити підсумки виборів», – вважає Черненко.

5 листопада Центральна виборча комісія ухвалила постанову про неможливість встановити достовірні результати голосування на виборах народних депутатів України 28 жовтня у п’яти одномандатних округах – №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 (Черкаси), №197 (Канів, Черкаська область) та №223 (Київ) та необхідність проведення в них повторних виборів.
XS
SM
MD
LG