Доступність посилання

ТОП новини

Компанія Ахметова зупиняє аглофабрику в Маріуполі, щоб з’ясувати причини смогу


Від сьогодні товариство з обмеженою відповідальністю «Метінвест Холдинг», яке належить українському бізнесменові Рінату Ахметову, зупиняє аглофабрику заводу «Азовсталь» на 1 місяць для проведення детальної діагностики очисних систем і усунення можливих дефектів. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Керівництво «Метінвесту» ухвалило рішення про додаткові заходи щодо поліпшення екологічної ситуації в Маріуполі. Ухвалене рішення зупинити аглофабрику «Азовсталі» з 12 листопада терміном на 1 місяць для проведення детальної діагностики очисних систем і усунення можливих дефектів. Надалі використання вторинних матеріалів з органічними домішками буде зведене до мінімуму», – мовиться у повідомленні прес-служби «Метінвест Холдинг».

Це сталося після багатотисячного мітингу, який відбувся в Маріуполі тиждень тому. Мешканці вийшли на вулиці задля того, щоб висловити протест проти забруднення повітря, яке досягло небачених досі масштабів.

Прес-служба також відзначає, що через глибоку кризу в металургійній галузі загальний збиток ММК імені Ілліча та МК «Азовсталь» складають понад 12 мільярдів гривень від 2009 по 2012 рік.

За оцінкою фахівців, ймовірною причиною посилення смогу і запаху останнім часом стала інтенсивна утилізація на аглофабриці МК «Азовсталь» вторинних матеріалів з шламонакопичувача меткомбінату, осушуваного в рамках затвердженої екологічної програми охорони Азовського моря. Ці вторинні матеріали характеризуються підвищеним вмістом органічних сполук, зокрема, торфу.
XS
SM
MD
LG