Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко не мала наміру припиняти голодування – захисник


Сергій Власенко, архівне фото
Сергій Власенко, архівне фото
Станом на понеділок у колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко не було рішення щодо припинення голодування, заявив журналістам у Харкові її захисник Сергій Власенко.

За його словами, їй доволі складно писати й спілкуватися, вона знесилена, бо цього дня йде п’ятнадцятий день її голодування. Колишній прем’єр практично весь час лежить, вона серйозно втратила вагу в порівнянні з минулим тижнем, розповів захисник.

«Проте моральний дух абсолютно незламний, і, повірте, я переконаний, що вони дуже б хотіли, щоб Тимошенко зламалася, але вони не дочекаються», – заявив Власенко.

Він також висловив думку, що в вівторок Тимошенко не з’явиться в судовій залі Обласного адміністративного суду, де Київський районний суд Харкова проводитиме розгляд справи про зловживання корпорації ЄЕСУ в 1990-х роках. У заяві до суду, датованій 8 листопада, колишній прем’єр заявила, що, враховуючи її голодування від 29 жовтня, стан здоров’я не дозволяє їй взяти участь у судовому засіданні.

У понеділок до попередніх закликів до колишнього прем’єра припинити голодування долучилися три опозиційні політичні партії.

Тимошенко оголосила голодування наступного дня після парламентських виборів на знак протесту проти фальсифікації, на її думку, результатів підрахунку голосів, а також протизаконного, як вона вважає, ведення передвиборної кампанії з боку влади.
XS
SM
MD
LG