Доступність посилання

ТОП новини

Через рецесію в металургії та машинобудуванні страждає вугільна галузь – Лук’янченко


У донецьких промислових підприємств є складнощі зі збутом продукції, яка виробляється металургійною і машинобудівною галузями. Про це сьогодні заявив донецький міський голова Олександр Лук’янченко.

За його словами, умов для настання глобальної економічної кризи в Україні немає. Однак в окремих областях народного господарства є кризові явища.

«Сьогодні є складнощі зі збутом металопродукції, з ціною на металопродукцію. А з шахтами – це уже похідна. З однієї простої причини – якщо падають обсяги виробництва на металургійних підприємствах на 10 відсотків, то вживання вугілля впаде на 10 відсотків, тому що потрібно менше коксу. Все це взаємопов’язане. Вугільники трохи краще стали працювати цього року, відразу це відбилося на збуті вугільної продукції. У нас десь близько 40 відсотків вугілля видобувається енергетичного, тобто для електростанцій. Знижуються обсяги випуску металу, знижуються обсяги споживання електроенергії, знижуються обсяги потреб вугілля для теплових електростанцій. Але глобальних потрясінь – передумов таких немає, ми переживали й більш серйозне», – заявив донецький міський голова.

Олександр Лук’янченко також додав, що традиційно складним місяцем в економічному плані є січень, адже через новорічні свята випадає багато робочих днів.
XS
SM
MD
LG