Доступність посилання

ТОП новини

Через зв’язки з жінкою постраждав ще один американський генерал


Генерал Джон Аллен
Генерал Джон Аллен
За повідомленнями зі США, під слідством за звинуваченням у «неналежних зв’язках» із жінкою опинився ще один високопосадовий американський генерал. Слідство вивчає тисячі сторінок листування між командувачем силами США в Афганістані генералом Джоном Алленом та жінкою, яка опинилася в центрі нещодавнього скандалу, пов’язаного з колишнім директором ЦРУ Дейвідом Петреусом.

Як повідомляють чиновники з Міністерства оборони США, у період між 2010-м і 2012-м роками жваве листування йшло між генералом Джоном Алленом та Джилл Келлі, яка повідомила спецслужбам про погрози з боку коханки директора ЦРУ Дейвіда Петреуса. Слідчі виявили тисячі сторінок листування між командувачем силами США в Афганістані та Келлі, про яку говорять, що вона є другом сім’ї Петреусів, і якій посилала свої послання з погрозами Пола Бродвелл – жінка, з якою Петреус мав позашлюбний зв’язок.

Тридцятисемилітня Джил Келлі, яка мешкає в місті Тампа у штаті Флорида, працювала волонтером на військовій авіабазі Макділ. На цій базі у Тампі розміщене об’єднане центральне командування збройних сил США. Там же працювали обидва генерали.

Минулого тижня публічне визнання відносин Дейвіда Петреуса з Полою Бродвелл викликало його відставку з посади директора ЦРУ. Тепер під загрозою кар’єра іншого генерала.

Наразі Аллен залишається на своїй посаді, проте міністр оборони США Леон Панетта повідомив, що заплановані на четвер слухання сенату в зв’язку з планованим на початок 2013 року призначенням Аллена на посаду головнокомандувача сил НАТО в Європі, були відкладені. Раніше очікувалося, що призначення мало відбутися без проблем.

Панетта повідомив, що розслідування Пентагону стосовно Джона Аллена розпочалося в понеділок. Одночасно міністр оборони США закликав сенатський комітет з питань збройних сил пришвидшити процедуру призначення генерала Джозефа Данфорда – наступника Аллена на посаді командувача військ США в Афганістані. Панетта заявив, що Аллен буде залишатися в Кабулі командувачем сил під керівництвом НАТО, поки не буде затверджений на цій посаді генерал Джозеф Данфорд.

У заяві зазначено, що президент США Барак Обама погодився на відстрочку.

Репутація та місія ЦРУ не повинні постраждати

Говорячи з репортерами перед відльотом до Австралії, Леон Панетта заявив, що рішення колишнього директора ЦРУ Петреуса про відставку було правильним.

«Гадаю, що дуже важливо, щоб ЦРУ й далі дбало про національну безпеку країни. Ця організація має важливу місію, що фокусується на зборі інформації і таємних операціях. І я думаю, що потрібно знайти когось здібного, хто буде мати сильні якості, щоб ця робота тривала», – сказав міністр.

Двох генералів Аллана і Петреуса пов’язує не лише скандал навколо жінок, але й спільна робота. Аллан став наступником Петреуса на чолі американських сил в Афганістані.
  • Зображення 16x9

    Марія Щур

    В ефірі Радіо Свобода, як Марія Щур, із 1995 року. Кореспондент, ведуча, автор програми «Європа на зв’язку». Випускниця КДУ за фахом іноземна філологія та Центрально-Європейського університету в Празі, економіст. Стажувалася в Reuters і Financial Times у Лондоні, Франкфурті та Брюсселі. Вела тренінги для регіональних журналістів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG