Доступність посилання

ТОП новини

«Ми мали все, а залишились з нічим» – постраждалі від «Сенді»


Тисячі людей досі не повернулись додому з того часу, коли ураган «Сенді» вдарив по північно-східному узбережжю США. Деякі з них втратили все. Найбільше стихія уразила мешканців прибережних районів штату Нью-Джерсі, зокрема курортного містечка Юніон-Біч.

Ураган знищив все, не залишив після себе нічого. Ми втратили все. Сам будинок віднесло десь метрів на п’ятдесят. Стихія просто зірвала його з фундаменту та розчавила
Лорі Аргентина
Десять днів тому Лорі Аргентина разом з родиною була вимушена евакуюватись зі свого будинку в Юніон-Біч. Повернулась вона до уламків. «Ураган знищив все, не залишив після себе нічого. Ми втратили все. Сам будинок віднесло десь метрів на п’ятдесят. Стихія просто зірвала його з фундаменту та розчавила. У нас було все, а тепер ми залишились з нічим», – каже вона.

Понад 200 родин Юніон-Біч також втратили все своє майно. Це одне з найбільш постраждалих міст у штаті. У тій чи іншій мірі стихія торкнулась кожного мешканця міста. Сьогодні громада об’єдналась, сусід простягає руку сусідові. Люди збираються у поліцейському відділку, пропонуючи один одному допомогу. Венді та Томас Джонсон пережили стихію, ховаючись на другому поверсі свого будинку.

Венді каже, що вони тільки слухали, як ураган бив будинок годинами. Сьогодні подружжя орендує трейлер, поки життя поступово повертається до норми. Втім, ця молода родина ще не скоро оговтається від наслідків трагедії.

«Мій тато помер 10 серпня. Я за ним доглядала тут, у хоспісі до самого кінця, а цей будинок побудував він, від фундаменту до даху. Я почуваю, нібито з цим будинком ураган розтерзав і моє серце», – розповідає Венді Джонсон.

Відбудувати житло та життя мешканців, яке ураган «Сенді» змінив назавжди, буде нелегко. Вони живуть та цінують кожний день і намагаються знайти найкращий вихід із ситуації.

Всі погоджуються, життя в Юніон-Біч ніколи не буде таким, як раніше.

(Передрук з «Голосу Америки»)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG