Доступність посилання

ТОП новини

Закордонні паспорти можна буде отримати незалежно від реєстрації – Держміграції


Закордонні паспорти з початку наступного року видаватиме Державна міграційна служба. І отримати паспорт можна буде в будь-якому українському місті, незалежно від реєстрації. Про це повідомив сьогодні в Кабінеті міністрів голова міграційної служби Микола Ковальчук.

За його словами, чинні паспорти змінювати буде непотрібно, вони залишаться дійсними, аж поки не закінчиться їхній термін. Імовірно – знизиться вартість оформлення, за винятком додаткових зборів.

«Частково ціна зменшиться і частково мито зменшать», – зазначив чиновник.

Із серпня цього року Міграційна служба займається також внутрішніми паспортами.

Як зауважив Микола Ковальчук, зараз вони очікують на підписання Президентом ухваленого у жовтні закону щодо єдиного демографічного реєстру, що передбачає видачу громадянам біометричних паспортів.

Таким чином, держава аналізуватиме переміщення своїх громадян і вживатиме відповідних заходів щодо усунення негативних тенденцій, заявив голова міграційної служби. Не треба, однак, боятися, що таким чином за вами будуть стежити, наголосив Ковальчук і додав: «Це простіше робити за вашими мобільними телефонами».

Ветувати закон Віктора Януковича просили Омбудсмен, церква, Громадські ради при Мін’юсті і Держслужбі з питань захисту персональних даних, Інтернет Асоціація України та активісти низки інших громадських організацій.
XS
SM
MD
LG