Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія запропонувала квоти для жіноцтва в керівництві компаній


Вівіан Редінґ уже давно працює над запровадженням квот для жінок у керівництві компаній. На фото 5 березня 2012 року вона доповідала про досягнений у цьому поступ
Вівіан Редінґ уже давно працює над запровадженням квот для жінок у керівництві компаній. На фото 5 березня 2012 року вона доповідала про досягнений у цьому поступ
У Європейській комісії сьогодні запропонували запровадити до 2020 року норму, щоб у керівних органах усіх компаній у Європейському Союзі жінки становили не менш як 40 відсотків.

Для державних компаній у Євросоюзі цієї мети пропонується досягти вже до 2018 року, повідомила, оголошуючи про ініціативу, комісар ЄС із юстиції Вівіан Редінґ.

Країни ЄС, за цією пропозицією, мали б запровадити у своєму законодавстві дієві санкції, які відваджували б компанії від порушення пропонованої директиви в разі її схвалення.

Такими санкціями мали б бути або штрафи, або скасування рішень про призначення до керівних органів надто великого відсотка чоловіків.

Як вважають, Європейський парламент, найімовірніше, підтримає цю пропозицію. Водночас очікують, що деякі країни ЄС, зокрема, Велика Британія, домагатимуться знизити пропонований відсоток жінок.

Лише наприкінці минулого місяця в Єврокомісії відхилили подібну пропозицію Редінґ про 40-відсоткову квоту для жінок у керівництві компаній, яка викликала в ЄС і схвальні, і критичні відгуки; єврокомісар тоді пообіцяла швидко розробити іншу, нинішню версію ініціативи.

Нині у країнах Євросоюзу пересічна частка жінок у керівних органах компаній становить близько 15 відсотків.
XS
SM
MD
LG