Доступність посилання

ТОП новини

Виборча кампанія в Україні пройшла з порушеннями – Держдепартамент США


Коментуючи перебіг парламентських виборів в Україні, голова відділу України, Молдови і Білорусі Державного департаменту США Бекстер Гант заявив: «Ми розділяємо позицію ОБСЄ та інших міжнародних спостерігачів щодо порушень під час виборчого процесу. А саме, проблеми зі свободою в медіа під час кампанії, дії виборчих комісій, зокрема регіональних виборчих комісій, використання державних ресурсів на підтримку проурядових кандидатів, як також проблеми, з якими зіткнулись опозиційні кандидати. Ми підтримуємо усі занепокоєння порушеннями, які зафіксували міжнародні спостерігачі».

Результати виборів, кажуть у Державному департаменті США, не вплинуть на українсько-американські взаємини. Уряд США заявляє про готовність далі підтримувати тісні взаємини як з урядом України, так і з опозицією. Саме на це звернув увагу Бекстер Гант.

Ми спостерігаємо певні проблеми в Україні в останні роки, регрес демократії і ми спонукаємо уряд України, як публічно так і приватно, вирішувати ці проблеми і ми будемо це робити далі
Бекстер Гант
«Ми продовжуватимемо працювати, як з урядом України так і з опозиційними силами для розвитку наших відносин. Ми працюватимемо на підтримку політичних та економічних реформ в Україні та підтримаємо висловлене Україною бажання інтегруватись з Європою, бо в цьому майбутнє України і ми хочемо підтримувати цей процес, – каже він. – Звичайно ми спостерігаємо певні проблеми в Україні в останні роки, регрес демократії і ми спонукаємо уряд України, як публічно так і приватно, вирішувати ці проблеми і ми будемо це робити далі».

Що ж до можливих санкцій проти українських урядовців, то у Державному департаменті США кажуть, що віддають перевагу співпраці, а не санкціям.

Ми віддаємо перевагу співпраці з урядом України замість того, щоб йти шляхом санкцій
Бекстер Гант
«Ми віддаємо перевагу співпраці з урядом України замість того, щоб йти шляхом санкцій. Ми вважаємо, що саме співпраця з Україною є шляхом досягнення спільних завдань. Отже ми продовжуватимемо йти цим шляхом, хоча я не можу зараз передбачити, що буде у майбутньому».

Американський високопосадовець Бекстер Гант також заявив, що уряд США тісно координує свою політику щодо України з європейськими колегами. «Наші європейські партнери заявляли, що хотіли б просунути вперед процес підписання угоди про асоціацію та вільну торгівлю з Україною, але для цього Україна повинна зробити певні кроки щодо дотримання демократичних стандартів. Ми також підтримуємо цю позицію і вважаємо, що в інтересах України є продовжувати співпрацю з нашими європейськими партнерами, щоб спробувати досягти намічених цілей», – наголосив він.

(Передрук з «Голосу Америки»)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG