Доступність посилання

ТОП новини

Барак Обама дав першу після свого переобрання прес-конференцію


Виступаючи на своїй першій прес-конференції з часу переобрання на другий термін минулого тижня, президент США Барак Обама висловив бажання зберегти робочі місця в Америці і не відправляти їх за кордон.

Промовляючи у середу до журналістів у Білому домі, президент заявив, що США стоять перед конкретним терміном, до якого необхідно винести рішення стосовно економічних питань та бюджетної кризи. Обама мав на увазі так-звану «фіскальну прірву» – автоматичне збільшення податків і скорочення витрат, які мають ввійти в дію першого січня 2013 року. Він закликав законодавців схвалити економічне законодавство до початку різдвяних канікул.

Серед інших тем, які порушувалися на прес-конференції – скандал, який призвів до відставки з посади директора ЦРУ генерала Дейвида Петреуса.

Барак Обама також торкнувся питання атаки 11 вересня на консульство США у Бенгазі, внаслідок якої було вбито четверо американців, у тому числі посла у Лівії Криса Стівенса.

Щодо закордонної політики та Ірану, американський президент заявив, що прагне досягнення дипломатичної розв’язки справи ядерних амбіцій Тегерана.

(Передрук з «Голосу Америки»)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG