Доступність посилання

ТОП новини

Виводити з голодування Тимошенко будуть орієнтовно 17 днів – Афанасьєв


Харків – Юлія Тимошенко завершила голодування. Цю новину повідомила журналістам у Харкові перший заступник міністра охорони здоров’я, голова міжнародної комісії з обстеження Юлії Тимошенко Раїса Моїсеєнко. Умовляти колишнього Прем’єр-міністра України припинити 16-денне голодування приїхали лікарі з німецької клініки «Шаріте». Щоправда на спілкування з журналістами берлінські медики не вийшли.

Міжнародна комісія в складі німецьких і українських лікарів засідала в харківській Центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці» кілька годин, повідомила у четвер під вечір перший заступник міністра охорони здоров’я України, голова міжнародної комісії з обстеження колишнього Прем’єр-міністра Раїса Моїсеєнко. За її словами, німецьким лікарям із «Шаріте» вдалося умовити пацієнтку припинити голодування.
Німецькі фахівці були в палаті разом із харківським лікарем, який безпосередньо забезпечує лікування
Раїса Моїсеєнко

«Був проведений огляд. Німецькі фахівці були в палаті разом із харківським лікарем, який безпосередньо забезпечує лікування. Була проведена бесіда, в результаті якої досягли домовленості про те, що Юлія Володимирівна все ж таки почне харчуватися. Їжа вже доставлена і вже в палаті. Окрім того, було досягнуто домовленості, що пацієнтка пройде лабораторне обстеження, і його провели. Серйозних порушень її здоров’я через голодування немає. Все в межах норми», – сказала Моїсеєнко.

Як повідомив головний лікар Центральної клінічної лікарні № 5 «Укрзалізниці» Михайло Афанасьєв, виводити з голодування Юлію Тимошенко будуть упродовж того часу, скільки вона була без їжі – орієнтовно 17 днів.

Якщо раніше захист Юлії Тимошенко, коли змальовував її фізичний стан, говорив, що вона настільки слабка, що вже не може навіть і писати, то Михайло Афанасьєв запевняє, що пацієнтка сама себе обслуговує.

«Сама себе обслуговує, періодично сиділа за столом і працювала, зокрема і вчора», – запевняє головний лікар ЦКЛ «Укрзалізниці».

Міністерський куратор лікування Тимошенко Раїса Моісеєнко наголосила, що наразі не йдеться про переведення Тимошенко до Качанівської колонії, як вона цього вимагала. Виведення з голодування триватиме в лікарні.

Німецькі лікарі наразі залишаються працювати в лікарні «Укрзалізниці». На запитання Радіо Свобода, скільки ще вони пробудуть у Харкові, Моїсенко повідомила, що в п’ятницю ще працюватимуть.

Колишній Прем’єр-міністр України голодувала від 29 жовтня – на знак протесту проти сфальсифікованих, за її словами, результатів парламентських виборів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG