Доступність посилання

ТОП новини

У Росії пообіцяли заходи у відповідь на крок США до «акту Магнітського»


Міністерство закордонних справ Росії заявило в п’ятницю, що обов’язково настануть заходи у відповідь на рішення Палати представників Конгресу США схвалити запровадження візових і фінансових санкцій проти російських посадовців, яких вважають причетними до смерті в попередньому ув’язненні російського юриста Сергія Магнітського, який викривав корупцію на високих рівнях у Росії.

Ілюзій бути не має, а відповідальність за це цілком ляже на США, заявили в МЗС, назвавши крок США «зухвало недружньою і провокаційною вихваткою».

Як мовиться в коментарі МЗС, якщо хтось вважає, що з Росією можна розмовляти мовою санкцій і ультиматумів, то такий розрахунок не має перспектив. Натомість МЗС Росії радить американським законодавцям «придивитися до жалюгідної картини з дотриманням прав людини в самих США».

Москва сподівається, що виконавча влада США усвідомлює «згубні наслідки, до яких можуть призвести дії недоброзичливців», мовиться в заяві.

При цьому в ній нічого не згадано про одночасне рішення Палати представників протилежного, сприятливого для Росії змісту – скасувати щодо Москви чинність обмежувальної «поправки Джексона-Веніка» і встановити для неї режим «постійних нормальних торговельних відносин».

Законопроект, який пройшов у п’ятницю у США в Палаті представників, іще має розглянути Сенат, а в разі схвалення й там підписати президент США, перш ніж він набуде сили закону. Припускають, що це може статися ще до кінця цього року.
XS
SM
MD
LG