Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у світі вшановують пам’ять жертв ДТП


Сьогодні в Україні відбуваються заходи до Всесвітнього дня пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод. Про це повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.

Департамент звернувся до всіх водіїв із закликом 18 листопада на знак солідарності і підтримки увімкнути ближнє світло фар на автомобілі.

За офіційною статистикою ДАІ, минулого року в Україні внаслідок ДТП загинули близько 4700 українців, травмовано майже 40 тисяч осіб. При цьому кожен третій загиблий – молода людина у віці до 29 років. Лише за один день – 17 листопада в Україні сталося 97 ДТП, в яких загинули 22 особи, 125 отримали травми.

Генеральна асамблея ООН 26 жовтня 2005 року закликала всі країни визнати Всесвітній день пам'яті жертв ДТП і відзначати його в третю неділю листопада.

Рішення зумовлене занепокоєнням урядів і міжнародної спільноти зростанням кількості ДТП у світі. За даними ООН, дорожні аварії є другою причиною смертності серед дітей та молоді. В автопригодах щорічно гине понад 1,3 мільйона осіб, ще 50 мільйонів людей отримують травми або стають інвалідами.
XS
SM
MD
LG