Доступність посилання

ТОП новини

Барак Обама вирушив у турне країнами Азії


Президент США Барак Обама та лідер опозиції М’янми Аун Сан Су Чжи
Президент США Барак Обама та лідер опозиції М’янми Аун Сан Су Чжи
Президент США Барак Обама вирушив у свою першу закордонну поїздку після обрання на другий термін. Американський президент відвідує Таїланд, М’янму і Камбоджу.

Своїм візитом у цей регіон США підкреслюють дедалі більший фокус міжнародної політики адміністрації Обами на азійський регіон, де Америка шукає союзників, аби закріпити свої позиції.

Першою зупинкою в подорожі Барака Обами став Таїланд, де американський лідер зустрівся з 84-річним королем Рамою IV у лікарні. Як виглядає, король почувається досить добре попри крововилив у мозок, який стався у нього на початку року. Рама, який посів королівський трон ще 62 роки тому, є монархом який найдовше обіймає владний престол. Тим часом Барак Обама, як очікується, серед іншого також візьме участь в урочистостях, присвячених святкуванню 180-ліття дружніх відносин між країнами.

Загалом нинішнє чотириденне турне Обами у Південно-Східну Азію є першою поїздкою з часу, як він був переобраний на посаді президента США. Під час цієї подорожі Барак Обама зробить історичний візит у М’янму і стане першим американським лідером, котрий відвідає країну, в якій досі існують проблеми з правами людей і тривають етнічні конфлікти. Білий дім сподівається, що візит Обами допоможе М’янмі стати на шлях демократичних реформ.

Своє турне президент США завершить візитом у Камбоджу, де триває саміт Асоціації країн Південно-Східної Азії АСЕАН.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG