Доступність посилання

ТОП новини

Суд залишив чинним рішення ЦВК щодо виборів у 184-му окрузі


Вищий адміністративний суд України залишив чинним рішення Центральної виборчої комісії про визнання результатів голосування у виборчому окрузі № 184. Таке рішення суд виніс у неділю за позовом кандидата в депутати по даному округу Івана Винника, повідомляє «Дзеркало тижня. Україна».

«У своїй постанові суд не врахував як доказ ані оригінали протоколів ДВК, ані окремі думки шести членів ЦВК, в тому числі ВАСУ зігнорував і думку голови ЦВК Володимира Шаповала, які вказали на факти маніпуляції з результатами виборів у 184-му окрузі», – заявив Винник.

«За мене віддали свій голос тисячі людей. Шляхом фальсифікацій у нас украли депутатський мандат. Я буду звертатися до Європейського суду з прав людини, вважаю, що Європейський суд візьме до уваги ті докази, які просто проігноровані нашими судами, і встановить в цій справі істину», — сказав Іван Винник.

У своєму позові Іван Винник просив ВАСУ скасувати рішення ЦВК про визнання результатів виборів в окрузі № 184 і призначити перевибори. ЦВК своїм рішенням затвердила протокол ОВК по 184 округу, де переможцем визнаний кандидат від Партії регіонів Микола Дмитрук.

10 листопада ЦВК відклала встановлення результатів в одномандатному 184-му окрузі, оскільки могла бути ситуація з підтасовуванням даних на користь кандидата від влади.
XS
SM
MD
LG