Доступність посилання

ТОП новини

Аштон: для Смуги Гази потрібно знайти довгострокове рішення (ВІДЕО)


Газа після авіаударів
Газа після авіаударів
Верховний представник Євросоюзу з закордонних справ Катрін Аштон заявляє, що світова спільнота має знайти довготермінове рішення для встановлення миру на Близькому Сході. Про це вона заявила сьогодні в Брюсселі, куди прибула на зустріч міністрів оборони і закордонних справ ЄС.

Аштон зауважила, що мала розмову з прем’єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу і лідерами арабських країн з приводу ізраїльсько-палестинського конфлікту.

«Я дуже стурбована втратою життів, але я також вже давно заявляла і наполягаю, що потрібно знайти довготермінове рішення в Газі. Я тричі була там. Ми маємо знайти спосіб, щоб запобігти ракетним нападам і дати населенню регіону мир і безпеку», – сказала Аштон.

Зі свого боку, генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив, що Ізраїль має право на самозахист, проте закликав цю країну до стриманості.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун має сьогодні прибути до Єгипту, щоб підтримати зусилля президента цієї країни зі встановлення миру між Ізраїлем і «Хамасом». Крім того, Пан Ґі Мун має відвідати Ізраїль.

Після кількох днів ракетних обстрілів ізраїльської території з боку «Хамасу» Ізраїль минулої середи вирішив завдати удару у відповідь. Воєнна операція триває вже шостий день. За цей час загинули щонайменше 87 палестинців, серед них – мирні жителі, діти. З ізраїльського боку жертвами обстрілів стали троє людей.
Ізраїльська армія продовжує розгортання військ на кордоні зі Смугою Гази
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
XS
SM
MD
LG