Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар ООН прибув до Єгипту через конфлікт у Смузі Гази


Ізраїльський військовий літак вилітає на черговий удар по цілях у Смузі Гази, 19 листопада 2012 року
Ізраїльський військовий літак вилітає на черговий удар по цілях у Смузі Гази, 19 листопада 2012 року
Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун прибув у понеділок до столиці Єгипту Каїра на підтримку зусиль Єгипту домогтися перемир’я між Ізраїлем і палестинськими радикалами у Смузі Гази. Єгипет є нині провідною силою, яка намагається влаштувати перемир’я між Ізраїлем і палестинськими радикалами.

У перебігу нинішнього візиту на Близький Схід Пан Ґі Мун має також відвідати Ізраїль.

Раніше повідомляли про ймовірний приїзд керівника ООН до самої Смуги Гази, але в останніх повідомленнях про це не йдеться.

Також у понеділок лідер радикального антиізраїльського палестинського руху «Хамас» у вигнанні Халед Машааль заявив у Каїрі, що раз Ізраїль «почав війну», то саме Ізраїль і має закінчити нинішній конфлікт.

Халед Машааль виступає в Каїрі, 19 листопада 2012 року
Халед Машааль виступає в Каїрі, 19 листопада 2012 року
Ізраїль же заявив, що хотів би дипломатичного вирішення, за яким палестинці припинили б обстрілювати його територію ракетами, але готовий і посилити свою операцію проти цілей радикалів у Смузі Гази, в якій «Хамас» є владною силою.

Також у понеділок до перемир’я в регіоні закликали міністри закордонних справ країн Європейського Союзу. На своїй зустрічі у Брюсселі вони закликали палестинців негайно припинити ракетні обстріли Ізраїлю, а Ізраїль – діяти співмірно загрозі у своїх ударах у відповідь і забезпечувати при цьому захист цивільного населення.

Міністр закордонних справ Єгипту Мохаммед Амр повідомив цього ж дня, що в вівторок відвідає Смугу Гази разом із делегацією міністрів із арабських держав.

А в самій Смузі Гази палестинські посадовці повідомили в понеділок про вже не менш як сто палестинців, загиблих унаслідок ізраїльських ударів по об’єктах інфраструктури палестинських радикалів.

Збройна кампанія Ізраїлю проти бойовиків радикального ісламістського руху «Хамас» і споріднених угруповань у Смузі Гази триває станом на понеділок уже шостий день.
XS
SM
MD
LG