Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії арештували за старим вироком опозиціонера, який повернувся до країни


Іраклі Окруашвілі під вартою у Тбілісі, 20 листопада 2012 року
Іраклі Окруашвілі під вартою у Тбілісі, 20 листопада 2012 року
У Грузії взяли під варту колишнього міністра оборони Іраклі Окруашвілі, який пішов в опозицію до президента Міхеїла Саакашвілі, втік із країни, був засуджений заочно і сьогодні повернувся.

Як заявила міністр юстиції Теа Цулукіані, за влади Саакашвілі колишній міністр зазнав політичних переслідувань, але це не означає, що він ні в чому не винен і має бути звільнений автоматично. Усі звинувачення проти нього мають бути розслідувані, додала Цулукіані, посилаючись на вирок суду 2008 року, яким Окруашвілі засудили до 11 років ув’язнення.

Прихильники Окруашвілі заявили, що після зміни влади у Грузії він повернувся до країни, щоб довести свою невинуватість.

Іраклі Окруашвілі, колишній міністр оборони у владі Міхеїла Саакашвілі і його соратник, 2007 року пішов у відставку, виступив зі звинуваченнями на адресу президента і оголосив про створення опозиційного руху. Відразу після цього його арештували за звинуваченнями в корупції, і на допиті він відмовився від звинувачень проти президента і частково визнав свою вину. Вийшовши з-під варти під заставу на суму в 6,5 мільйона доларів, він утік і відтак отримав притулок у Франції, де й перебував. Тим часом у Грузії його заочно засудили 2008 року до 11 років ув’язнення за звинуваченнями в корупції, недбальстві і зловживанні повноваженнями, а минулого року висунули й нові звинувачення в організації незаконного збройного формування.
XS
SM
MD
LG