Доступність посилання

ТОП новини

Реднапп «серйозно налаштований» тренувати українських футболістів


Гаррі Реднапп
Гаррі Реднапп
Лондон – Ім’я провідного англійського тренера опинилося на верхівці списку претендентів на посаду керівника української національної футбольної збірної.

Гаррі Реднапп у середу, коментуючи британській пресі повідомлення, що його представники ведуть переговори з Федерацією футболу України, заявив: «Це фантастична робота. Я дізнався про це кілька тижнів тому, коли вони вийшли на зв’язок із моїми радниками. Я дуже серйозно налаштований».

Згідно з повідомленнями, Україна пропонує йому контракт на загальну суму близько 10 мільйонів доларів.

65-річний ветеран англійського футболу розмовляє швидкою східно-лондонською говіркою, яка не буде легкою для перекладачів на будь-яку мову.

Влітку цього року Гаррі Реднапп втратив посаду менеджера клубу Tottenham Hotspur і досі виконував символічні обов’язки радника в команді невеликого містечка Борнмут, де починав свою кар’єру футбольного менеджера ще 1983 року.

До того в молодості він сам був футболістом у лондонських клубах. В інших країнах він менеджером, фактично, не працював, окрім невеликого досвіду граючого тренера у США наприкінці 70-х років.

Гаррі Реднапп
Гаррі Реднапп
Далека подорож

Ті, хто знає Гаррі Реднаппа, стверджують, що він дуже не любить переїжджати, і ходять жарти, що тренер не погоджувався працювати навіть з клубами на півночі Англії, бо завжди жив і доїжджав на роботу зі свого будинку на південному узбережжі.

Чи ж подасться він тепер за тисячі кілометрів, щоб працювати в Україні?

Агенція, що представляє інтереси Гаррі Реднаппа у переговорах із Федерацією футболу України, стверджує, що він щиро зацікавлений у пропозиції.
Британські спортивні кола припускають, що своїми переговорами з українцями Гаррі Реднапп може також намагатися підвищити інтерес до себе з боку англійських клубів.

Справа стосується і великих грошей, у цьому випадку йдеться про близько 10 мільйонів доларів, і зачіпає складну спортивну політику, як на британському, так і на міжнародному рівні.

Тому вже зараз сказати, чи справді українську збірну тренуватиме англійський фахівець – важко.

Також залишається відкритим питанням, наскільки Україна буде готова мати тренером національної збірної іноземця. Коли вперше 2001 року запросили іноземного тренера – шведа Йорана Еріксона – тренувати англійську збірну, то дискусії з цього приводу були дуже запальні.

Наприклад, Гаррі Реднаппу довелося би долати можливий конфлікт інтересів вже незабаром, бо збірна України має грати з Англією у відбіркових матчах на чемпіонат світу, який пройде у 2014 році у Бразилії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG