Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Развозжаєву відмовили в порушенні справи про викрадення


Російському опозиціонеру Леоніду Развозжаєву відмовили в порушенні кримінальної справи за його заявою про викрадення і тортури. Про це заявив офіційний представник Слідчого комітету Росїі Володимир Маркін, передає «Інтерфакс».

«Інформація про викрадення та катування, поширена в ЗМІ і така, що міститься в заяві Развозжаєва, об’єктивного підтвердження не отримала, у зв’язку з чим слідство ухвалило рішення про відмову в порушенні кримінальної справи», – наголосив Маркін.

За його словами, Развозжаєв відмовився підтвердити свої свідчення з використанням поліграфа.

Крім того, як заявив Маркін, слідство встановило факт незаконного перетину Развозжаєвим держкордону Росії. «Развозжаєв підтвердив слідчим, що 15 жовтня 2012 року він перетнув кордон, скориставшись паспортом свого рідного брата», – розповів Маркін.

Водночас захист опозиціонера надалі домагатиметься порушення справи про викрадення активіста. «Цю тему абсолютно не закрито. Ми роботу продовжимо», – сказав адвокат Дмитро Аграновський.

За його словами, розцінювати позицію Развозжаєва як відмову від надання свідчень із використанням поліграфа неправильно. «Він просто сказав, що ухвалить рішення після додаткових консультацій з адвокатами. Поліграф від поліграфа різниться, його дані не завжди точні», – сказав захисник.

Развозжаєв зараз перебуває у в’язниці в Москві. Його звинувачують в плануванні масових заворушень, метою яких було повалення влади. Ці звинувачення є частиною ширшого розслідування проти опозиційних діячів, яке проводять у зв’язку з фільмом, що вийшов на російському телебаченні.

Развозжаєв заявляє, що був викрадений на території України, де просив притулку, і доставлений назад до Росії, де під тортурами зізнався в плануванні заворушень.

Вчора Слідчий комітет висунув проти Леоніда Развозжаєва обвинувачення в розбої 15-річної давнини.
XS
SM
MD
LG