Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція обіцяє «судову люстрацію»


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Опозиція в новому складі парламенту вимагатиме притягнення до відповідальності прокурорів і суддів, причетних до переслідування екс-прем’єра Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це заявив голова ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Ми як опозиція в новій Верховній Раді створюватимемо спеціальну слідчу комісію з питань притягнення до кримінальної відповідальності всіх суддів, прокурорів, слідчих, усіх працівників Державної пенітенціарної служби, які порушили закон, і це підтверджено Європейським судом з прав людини, це буде справедлива люстрація, справжня судова люстрація в Україні. І ми почнемо це робити зі справи Луценка і Тимошенко», – сказав Яценюк після оголошення Апеляційним судом Києва рішення за скаргою Луценка.

Сьогодні цей суд відхилив апеляцію Луценка, який оскаржував рішення Печерського суду про визнання його винним в організації незаконного стеження за водієм колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком.
XS
SM
MD
LG