Доступність посилання

ТОП новини

Посол Молдови: питання територій біля Паланки закрите


Питання про прикордонні території, що прилягають до молодовського села Паланка, шо межує з Одеською областю, є закритим. Про це заявив сьогодні в Одесі посол Молдови в Україні Іон Стевіле.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, він був серед учасників 19-го засідання консультативної ради місії ЄС з прикордонної допомоги Молдові й Україні (EUBAM).

Посол повідомив, що за досягнутими домовленостями, молдовська влада передала ділянку дороги в районі Паланки у власність України на території Молдови. Контроль за цією ділянкою здійснює Україна. Представник українського МЗС Володимир Бачинський не зміг підтвердити, що таке рішення відповідає інтересам України. Дипломат послався на те, що не займається українсько-молдовськими питаннями, а відповідає лише за співпрацю з ЄС.

Території в районі Паланки Україна мала отримати в обмін на ті, що надала Молдові біля гирла Дунаю, щоб та могла створити там свій порт Джурджулешти.

Після засідання консультативної ради посол Молдови в Україні повідомив про досягнуті домовленості з місією EUBAM про модернізацію інфраструктури і створення спільно керованих пунктів пропуску в Паланці, Маяках і Удобному. Про це йшлося в рамках розгляду одного з основних питань засідання консультативної ради, що стосувалося демаркації українсько-молдовського кордону.
XS
SM
MD
LG