Доступність посилання

ТОП новини

Луценка водили на ланцюгу в оточенні озброєних автоматами людей – дружина


Ірина Луценко
Ірина Луценко
Дружина і захисник колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка Ірина заявляє, що здоров’я її чоловіка не покращується, а емоційний стан відповідає тим рішенням, які ухвалюють суди. Про це новообраний депутат заявила сьогодні в ефірі Радіо Свобода.

«Крім емоційного і внутрішнього стану, є ще два роки перебування у тюрмі, є ще більш як десять хвороб, набутих у цій тюрмі, є ще незаконний арешт… Його водили, як собаку, на ланцюгу 10-метровому в оточенні 20 людей, озброєних автоматами, як злочинця, як маніяка, як вбивцю. Є ще 32 дні голодування, і 10 останніх днів голодування на крапельницях, тільки за рахунок цього людина жила», – сказала Ірина Луценко.

«І є ще роздягання мене 20 днів до білизни як захисника, що категорично не можна було здійснювати, тому що я в статусі адвоката і користуюся такими самими правами. Є його постійне приниження в СІЗО, є його приниження постійне і порушення його прав в Менській колонії», – додала вона.

Ірина Луценко нагадала про звіт Комітету Ради Європи із запобігання тортурам «стосовно того, що відбувається в пенітенціарній системі». «Там чорним по білому написано, що відтермінування лікування Луценка цей Комітет розглядає лише як одне – як тортури, як знущання над людиною, як зазіхання на його гідність і честь».

«Скажіть, будь ласка, коли людину два роки фізично не лікують, даючи йму фізично страждати, знущаються, принижують його і його сім’ю, якою може бути людина?» – заявила Луценко.

Напередодні Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити скаргу екс-міністра на рішення Печерського суду, який засудив його до двох років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному стеженні в справі отруєння Віктора Ющенка.
XS
SM
MD
LG