Доступність посилання

ТОП новини

Організаторів акції на Майдані попереджали, що наметів ставити не можна – Захарченко


Віталій Захарченко
Віталій Захарченко
Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив у п’ятницю, що міліцію спровокували в четвер на акції в Києві на відзначення річниці Помаранчевої революції.

За його словами, організатори акції знали, що була заборона на встановлення наметів під час акції, і все одно пішли на такий крок.

«На жаль, знайшлося декілька осіб, які вирішили спровокувати. Незважаючи на попередні домовленості, нікого не попереджаючи, вирішили встановити намет… Люди ні з того, ні з сього побігли через проїжджу частину, через Хрещатик, де їздить транспорт. Себе під загрозу поставили, водіїв, потягли встановлювати той намет. Навіщо було провокувати?» – сказав Захарченко.

Міністр також повідомив, що дав наказ тримати всю міліцію в резерві. «Заявка була – спочатку 40 тисяч, потім сказали: ми 10 тисяч виведемо. Я дав розпорядження: міліцію взагалі не виводити на вулицю. Якщо збереться 10 тисяч, то, безумовно, ми повинні забезпечити громадський порядок, але міліцію тримали в резерві до тих пір, поки комусь дуже не схотілося спровокувати міліцію на активні дії», – сказав голова МВС.

У четвер під час акції на відзначення восьмої річниці Майдану в Києві затримали вісьмох активістів.
XS
SM
MD
LG