Доступність посилання

ТОП новини

Анастасію Петрик на дитяче «Євробачення» урочисто проводжала міліція


ЗАВАНТАЖИТИ

Десятирічна Анастасія Петрик представлятиме Україну на дитячому пісенному конкурсі «Євробачення-2012»

Київ – Десятирічну Анастасію Петрик, переможницю національного відбіркового туру, яка представлятиме Україну на дитячому пісенному конкурсі «Євробачення-2012», у п’ятницю в Києві урочисто проводжала українська міліція.

У Національній академії внутрішніх справ на урочистості, присвячені від’їзду Насті Петрик на дитяче «Євробачення» зібралися вищі керівники міністерства, курсанти, ліцеїсти, школярі та дитячі колективи, актори аматорського дитячого театру при Центрі культури МВС.


Анастасію телефоном, роблячи їй такий сюрприз, привітала Софія Ротару, побажала перемоги і пообіцяла вболівати за неї. На концерті Настя співала разом зі своєю 15-літнею сестрою Вікторією. Звучала і пісня «Небо», з якою Анастасія Петрик їде на європейський конкурс.

Після концерту Радіо Свобода поспілкувалося з Настею, яка родом з Одеської області, розпитуючи про її родину та улюблені пісні.

– Настю, хто в ще в твоїй сім’ї співає, крім сестри? Мама? Тато?

– Ні. Мама не співає, вона колись грала на скрипці. А тато грає на фортепіано. Співаємо вдома всі, коли дуже весело. Весілля, наприклад, у друзів, тоді й співаємо.

– Ти дитячі пісні співаєш?

– Які? Я вже більше співаю іноземні, і не люблю дитячі, подобаються дорослі пісні. Ті, що співає моя сестра. Наприклад, «На палубі матроси» та інші. Коли вона починає співати, я стаю поруч з нею і також співаю.

– На яку співачку ти хотіла би бути схожою?

– На свою сестру. Вікторію. А взагалі – хочу бути більше собою.

– А мову українську ти знаєш?

– Я більше спілкуюся російською. Ось і в Київ приїхала, тут також розмовляють російською. А в школі я розмовляю українською. Пісня «Небо», з якою я буду виступати на Євробаченні, українська, а приспів – англійською. Мій пісенний репертуар ще дуже маленький, але українських там немає. Коли мені кажуть співати українською, то я співаю. Пісня «Небо» про любов. Я прошу всіх людей, щоб вони любили і добро робили – і для тварин, і для рослин, які, як і люди, не можуть жити без любові…

До розмови долучилася і старша сестра конкурсантки, 15-річна Вікторія. Вона має в своєму репертуарі кілька українських пісень, але також каже, що «не дуже розмовляє українською мовою». І тут, на запитання: «А мову любите?», прозвучала емоційна відповідь: «Дуже. Вона наша.. Квітуча. Дуже гарна. Сподіваюсь і сестричку навчу. Колись».

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко подарував Анастасії Петрик ляльку-талісман, щоб вона успішно виступила в Амстердамі. «Не тільки мама і тато, але і вся міліція України бажають тобі натхнення, і удач, і перемоги», – сказав він.

Анастасія Петрик є солісткою аматорського театру при Центрі культури та мистецтв МВС України.

Дівчинка вже є переможницею Міжнародного дитячого конкурсу «Дитяча Нова хвиля – 2010». Крім цього, Настя посіла перше місце на конкурсі «Молода Галичина» та друге місце на конкурсі «Чорноморські ігри».

Десятий, ювілейний, пісенний конкурс «Дитяче Євробачення-2012» відбудеться в Нідерландах 1 грудня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG