Доступність посилання

ТОП новини

У Рівному пам’ять загиблих від Голодомору вшановували під «замінування» центру міста (ФОТО)


Рівняни запалили в суботу свічі пам’яті на трьох майданах міста – на центральному майдані Незалежності, майдані Магдебурзького права і на майдані перед найбільшим у місті Свято-Покровським собором. Представники влади і громадськості поклали вінки й квіти, а також композиції з житніх та пшеничних колосків до пам’ятного знаку «Загиблим за Україну» перед міською радою. Новообраний народний депутат Олег Осуховський у короткому слові сказав, що загиблі були жертвами комуністичного режиму, тож «ми маємо роботи все, щоб подібне не повторилося в історії України, а ганебна комуністична ідеологія була заборонена в Україні». «Ми як політики будемо все для того робити», – сказав депутат-свободівець.

Мітинги-реквієми та панахиди на вшанування пам’яті жертв голодоморів та 80-х роковин Голодомору 1932–33 років відбулися також у районних центрах. У Національному університеті «Острозька академія» студенти академії та Рівненського економіко-гуманітарного університету провели концерт духовної музики, приурочений роковинам трагедії, та взяли участь у спільній молитві в університетському храмі Преподобного Федора Острозького.

Саме в час проведення жалобних заходів у Рівному невідомий зателефонував до міліції та повідомив про замінування споруди ЦУМу в центрі міста, де нині крамниця «ЕКО-маркет». Коли піротехніки очепили й почали перевіряти магазин, пролунав інший дзвінок – про замінування готелю «Мир». Усіх мешканців і покупців евакуювали, рух автотранспорту в центральній часті вулиці Соборної був паралізований на кілька годин. Вибухівки не знайшли, але особу «терориста», який, як повідомило Радіо Свобода джерело в МВС, виставляв вимогу про виплату 50 тисяч гривень, встановили. Зараз його розшукує міліція.
XS
SM
MD
LG