Доступність посилання

ТОП новини

Протести фермерів ЄС: колони тракторів блокують під’їзди до євроустанов Брюсселя


Фермери з Бельгії, Німеччини, Франції, Польщі й Нідерландів сьогодні колонами тракторів заблокували під’їзди до європейських установ Брюсселя.

Як повідомляє брюссельський кореспондент Радіо Свобода, тваринники вимагають кращого регулювання молочного ринку Європейської співдружності й справедливих цін на їхню продукцію. У Європейському бюро молочної Ради, що є організатором нинішньої дводенної акції протесту під гаслом «1000 тракторів у Брюсселі», пояснюють, що ситуація, в якій нині опинилися фермери співдружності, – драматична.

«Занижені ціни на молоко, високі ціни на енергію й корми роблять тваринництво нерентабельним і призводять до різкого скорочення працівників цієї сфери», – сигналізують представники конфедерації тваринницьких профспілок.

Поступове зниження цін на молочні продукти у державах Євросоюзу спостерігається з часів нещодавньої лібералізації ринку молочної продукції і поступового скасування квот.

Час для тиску на євроустанови вибраний не випадково: саме зараз у Європейському парламенті й у Раді Євросоюзу тривають обговорення майбутніх реформ спільної Європейської аграрної політики.

У 2010 році протести аграріїв проти нерентабельності молока і молочної продукції призвели до того, що на знак протесту тисячі тонн молока були вилиті на вулицях і полях низки країн ЄС.
XS
SM
MD
LG