Доступність посилання

ТОП новини

Теффта і Томбінського вразило почуття гумору Луценка


Джон Теффт
Джон Теффт
Посол США Джон Теффт і голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський доповідатимуть урядам своїх країн про результати зустрічі з колишнім головою МВС України Юрієм Луценком у Менській колонії. Про це вони сказали сьогодні після зустрічі з Луценком.

Водночас посли США і Євросоюзу заявили, що їх вразила моральна стійкість колишнього міністра внутрішніх справ України.

Зокрема, Джон Теффт наголосив, що особливо його вразило почуття гумору Юрія Луценка. «Незважаючи на те, що людина перебуває в таких непростих обставинах, він демонструє дивовижне почуття гумору», – сказав посол США. Він нагадав, що американська сторона неодноразово заявляла про те, що кримінальні справи проти Луценка є прикладом вибіркового правосуддя і це необхідно зупинити шляхом звільнення опозиційного політика.

Томбінський також звернув увагу на те, що Луценко багато уваги приділяє самоосвіті й багато читає.

Посли зауважили, що вони і надалі уважно стежитимуть за розвитком ситуації, особливо за її подальшим юридичним розвитком, зокрема, як Україна виконуватиме рішення Європейського суду з прав людини.

Юрій Луценко відбуває 4-річне ув’язнення в Менській колонії на Чернігівщині – за рішенням Печерського суду Києва, який визнав його винним у скоєнні низки посадових злочинів.

Днями Апеляційний суд Києва відхилив скаргу Луценка на рішення суду в другій справі проти нього, за якою екс-міністра визнали винним в організації незаконного стеження під час розслідування отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка. За цією справою Луценка засудили до двох років обмеження волі.
XS
SM
MD
LG