Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську зібрали півтисячі підписів за перейменування вулиці Косіора на Ступки


Дванадцять громадських організацій звернулися до міського голови Дніпропетровська Івана Куліченка з проханням провести широке громадське обговорення питання про перейменування вулиці Косіора. Громадське звернення про це передали до міської ради, повідомили в понеділок Радіо Свобода активісти громадської організації «ГРАД».

За перейменування вулиці вже зібрали півтисячі підписів.

Як пояснили активісти, ініціатива спирається на Закон України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності прізвищ (імен, псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», який набув чинності 20 червня 2012 року, та Статут міста Дніпропетровська.

Члени громадських організацій просять міську владу «на належному рівні організувати громадське обговорення» і врахувати його результати для перейменування вулиці Косіора. Вони пропонують надати цій вулиці ім’я Героя України Богдана Ступки.

У міськраді поки не прокоментували це звернення.

Проект рішення про перейменування вулиці Косіора, підготовлений комісією з міської топоніміки, пройшов узгодження у Дніпропетровській міській раді ще минулої зими, але був заблокований групою депутатів Партії регіонів.

Раніше у Дніпропетровську громадські організації розгорнули кампанію, інформуючи громадян про злочини Косіора та збираючи підписи за перейменування вулиці на вулицю Богдана Ступки.

Радянський компартійний і державний діяч Станіслав Косіор, як встановив суд, був одним із організаторів Голодомору в Україні 1932–1933 років.
XS
SM
MD
LG