Доступність посилання

ТОП новини

Арешти опонентів не зупинять реформ у Грузії – Саакашвілі


Міхеїл Саакашвілі (справа) і Арсеній Яценюк
Міхеїл Саакашвілі (справа) і Арсеній Яценюк
Арешти членів президентської команди у Грузії мають політичний характер, але вони не зможуть зупинити реформ у Грузії. Про це сьогодні в Києві заявив президент Грузії Міхеїл Саакашвілі.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода, він заявив, що нова влада Грузії не зможе повернути державу у післярадянське минуле.

«Зараз новий уряд на чолі з Іванішвілі, якому ми добровільно передали владу і перейшли в опозицію, хоче, щоб ми замовчали, щоб ми менше вели розмови про їхні наміри. Але цього не буде! Вони опозицію ув’язнять – але і звідти нас буде чути! А щодо мене, то я вважаю, що процеси змін у Грузії незворотні, я буду надалі боротись за демократичні зміни й інтеграцію країни до євроатлантичного простору. І ці процеси має розвивати суспільство, це ознака демократії», – заявив Саакашвілі.

У середині листопада Генеральна прокуратура Грузії звинуватила колишнього міністра оборони Бачо Ахалію і керівника генерального штабу грузинського війська Ґіорґі Каландадзе у зловживанні службовим становищем та незаконними ув’язненнями солдатів у 2010 році.

Також затримали дев’ятьох колишніх посадовців МВС Грузії, яких звинуватили у зловживанні посадою.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен у зв’язку з цим висловив занепокоєння з приводу арештів «політичних опонентів» нинішньої владної команди.

Прем’єр-міністр Бідзіна Іванішвілі у розмові з міжнародними ЗМІ у свою чергу заявив, що не має наміру переслідувати опозицію і готовий продовжити реформування країни з метою її подальшої євроінтеграції.

Іванішвілі очолив уряд Грузії після перемоги на парламентських виборах 1 жовтня 2012 року очолюваної ним коаліції «Грузинська мрія».
XS
SM
MD
LG