Доступність посилання

ТОП новини

Вбивць Оксани Макар посадили надовго (ФОТО)


Миколаїв ­– Трьом молодикам, які зґвалтували та вбили Оксану Макар, Центральний районний суд Миколаєва у вівторок оголосив вирок. Євгену Краснощоку – довічне ув’язнення, Максиму Присяжнюку – 15 років в’язниці, Артему Погосяну – 14. Проте мати Оксани Макар та її представники в суді вважають вирок недостатньо суворим та оскаржуватимуть його.

Судді, які розглядали справу вбивства Оксани Макар, фактично підтвердили у вироку ті терміни ув’язнення, які запропонувало державне обвинувачення співучасникам злочину.

Читаючи вирок, головуюча у справі наголосила, що провина всіх трьох є різною, а відтак різним має бути і покарання. Зокрема, Євген Краснощок був ініціатором і зґвалтування, і спалення дівчини, його ж приятелі діяли за його вказівками, встановило судове слідство.
ЗАВАНТАЖИТИ

Телеоператорів до зали засідань пропустили одразу ж. Решту журналістів міліція зупинила в коридорі, не пояснюючи причин. Найцікавіше, що головуюча суддя у справі про це не знала. Коли журналісти почали стукати у двері та скандувати «Ганьба!», судді здивувалися, що до зали засідань змогли зайти не всі охочі. І постановили, щоб правоохоронці запустили всіх представників медіа.

Адвокати матері Макар оскаржуватимуть вирок як недостатньо суворий

Мати Оксани Макар Тетяна Суровицька говорити з журналістами не стала. Натомість її представник у суді Микола Катеринчук заявив, що на довічне ув’язнення заслуговують усі троє убивць, оскільки жодних пом’якшувальних обставин немає.
Вони брали участь у злочині свідомо, всі троє ґвалтували жертву
Микола Катеринчук

«Три обвинувачені отримали різні терміни. Хоча суд у вироку вказав, що вони брали участь у злочині свідомо, всі троє ґвалтували жертву – однак суд чомусь пристав на пропозицію державного обвинувачення», – зазначив Микола Катеринчук.

Він пообіцяв, що упродовж двох тижнів він оскаржуватиме цей вирок в апеляційному суді як недостатньо суворий.

18-річну Оксану Макар зґвалтували 8 березня цього року і потім, щоб замести сліди, винесли в недобудований будинок і намагалися спалити. Проте дівчина дивом вижила із опіками половини тіла. Вона назвала прізвища Присяжнюка, Погосяна та Краснощока. Однак того ж місяця дівчина померла в Донецькому опіковому центрі.
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG