Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Росія не застосовуватимуть між собою утилізаційний збір на автомобілі


Сьогодні Україна та Росія планують підписати угоду про взаємне незастосування утилізаційного збору на автомобілі. Про це у вівторок заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров.

За словами міністра економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка, таке рішення буде вигідне обом сторонам, оскільки обсяг поставок автомобілів між Києвом та Москвою майже однаковий. При цьому Порошенко висловив впевненість, що Україні таки потрібен закон про утилізаційний збір.

«За українських виробників там будуть сплачувати росіяни, за російських виробників тут будуть сплачувати українські виробники. Екологія на сьогоднішній день в Україні є достатньо складною. Я вважаю, що утилізаційний збір їй потрібен», – наголосив Порошенко.

Закон про 30-відсотковий утилізаційний збір на окремі види транспортних засобів у Росії набув чинності 1 вересня. Український уряд запровадив утилізаційний збір на російські автомобілі і автобуси. 19 листопада Кабмін розробив законопроект про утилізаційний збір з усіх імпортованих і вироблених у країні автомобілів. 20 листопада Верховна Рада ухвалила документ у першому читанні.

Експерти переконані: якщо Україна та Росія підпишуть договір між собою, а законопроект про утилізаційний збір стане законом, це означатиме, що податок запровадять для автомобілів, ввезених з третіх країн, а також тих, які не мають повного циклу виробництва в Україні.

Докладніше про це читайте тут.
XS
SM
MD
LG