Доступність посилання

ТОП новини

Кримський прем’єр хоче в новий український уряд?


Сімферополь – На листопадовій сесії кримського парламенту в середу крісло прем’єра автономії в урядовій ложі стояло порожнім. І це при тому, що депутати мали розглядати зміни в уряді Анатолія Могильова. Два кримські міністри стали народними депутатами і на одне з високих крісел, що вивільнилося, макіївчанин Могильов пропонував земляка – віце-мера рідного міста. Враховуючи, що макіївсько-донецькі «десантники» вже давно викликають роздратування не лише у пересічних кримчан, але й у кримської еліти, щоб надійно «просунути питання» прем’єр мусив би прийти сам. Втім, зроби це йому завадило щось дуже важливе.

Як стало відомо з достовірних урядових джерел, глава кримського з понеділка перебуває у столиці. Кримського прем’єра ніхто до Києва спеціально не викликав, але саме там зараз вирішується доля складу майбутнього Кабінету Міністрів України.

І перед парламентськими виборами і після них, сам Анатолій Могильов неодноразово заявляв, з Криму нікуди не збирається, але місцева преса вперто писала, що екс-міністру МВС не дуже комфортно в Сімферополі і він не проти повернутися до столиці.

Після виборів він робив щасливе обличчя і говорив про перемогу його команди (9 з 10 мажоритарних місць і понад 50% за пропорційною системою), втім, та ж преса писала про невдоволення центрального штабу регіоналів через втрату 200 тисяч голосів у порівнянні з минулими парламентськими виборами.

Як би там не було, ті ж урядові джерела інформують, що Анатолій Могильов претендує на віце-прем’єрське крісло. Дехто з колег-журналістів іронізує, що, враховуючи те, як кримський прем’єр побудував свої відносини з кримськими татарами, на новій посаді він мав би курувати всю гуманітарну сферу.

Як повідомила прес-секретар кримського прем’єра, насправді Анатолій Могильов перебуває «у плановій двотижневій відпустці». Один із речників кримських регіоналів, депутат Верховної Ради Криму Рустам Теміргалієв уточнив: й у відставку, як про це пише преса, не збирається. На підтвердження своїх слів повідомив, що минулого четверга «Анатолій Володимирович обсудив з Президентом країни перспективи розвитку Криму».

Разом з тим, одне з джерел повідомило, що під час розмови з главою держави кримський прем’єр насправді торкнувся і теми свої власних перспектив. Тепер, чи залишиться Анатолій Могильов в остогидлому кримському засланні, чи отримає віце-прем’єрську посаду, чи крісло якоїсь міграційної служби – залежить не стільки від милості Президента, скільки від того, як Януковичу та його оточенню вдасться поєднати інтереси «сім’ї» та інших кланів у Партії регіонів.

А далі такі ж «тьорки-стрєлки» чекають і на Крим.

Думки, висловлені в розділі «Блоги», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

XS
SM
MD
LG