Доступність посилання

ТОП новини

Обвинувачений у терактах просить Януковича забезпечити йому право на захист


На місці одного з вибухів у Дніпропетровську, 27 квітня 2012 року
На місці одного з вибухів у Дніпропетровську, 27 квітня 2012 року
Дніпропетровець Лев Просвірнін, один із чотирьох підсудних у справі про теракти, написав відкрите звернення до Президента України, заявивши про свої невинуватість, і просить суд направити його адресату. Про це підсудний заявив у ході відкритого судового засідання Індустріального районного суду Дніпропетровська у середу.

Як розповіла Радіо Свобода адвокат підсудного Олена Кирилова, в листі її підзахисного мова йде про фальшування доказів у справі і психологічний тиск на нього під час слідчих дій.

«Замість того, щоб зняти з мене звинувачення, працівники слідчого відділу СБУ і прокуратури почали активно фальшувати докази моєї нібито причетності і застосовувати тиск на мене для отримання неправдивих даних. За фактами застосування до мене тиску і взяття свідчень під тиском я ще 29 серпня, тобто до кінця досудового слідства, написав заяву. Не отримавши відповіді на цю заяву, я написав 16 жовтня до прокуратури Дніпропетровської області ще одну заяву. Досі не була проведена перевірка цих заяв», – процитувала Радіо Свобода частину листа свого підзахисного Олена Кирилова.

За її словами, у своєму листі Просвірнін також заявив, що фільм «Пекельне пекло», продемонстрований Першим національним телеканалом, подає неправдиву інформацію про нього і ще до вироку суду називає його злочинцем.

«Я прошу Вас як гаранта Конституції забезпечити мені право на захист, право розгляду справи без тиску прокуратури на суд», – йдеться в листі обвинуваченого.

Як повідомила адвокат підсудного Олена Кирилова, керівництво слідчого ізолятора відмовилось направити цього листа Президентові, пославшись на відсутність дозволу суду.

Водночас суддя Вікторія Ігнатенко сьогодні на судовому слуханні заявила, що законодавство не передбачає такого дозволу з боку суду.

27 квітня цього року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Серед обвинувачених – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін.
XS
SM
MD
LG